دکتر افشین استوار رئیس مرکز تحقیقات استئوپروز دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گوی اختصاصی با روابط عمومی پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس بوشهر، گفت: کنگره بینالمللی پوکی استخوان که امسال در شهر کراکوف لهستان برگزار شد بزرگترین و اثرگذارترین همایش علمی است که در زمینه بیماریهای پوکی استخوان، سائیدگی مفاصل و سایر بیماریهای عضلانی اسکلتی در سطح بینالمللی برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه این کنگره توسط بنیاد بینالمللی پوکی استخوان و انجمن بیماریهای عضلانی اسکلتی اروپا برگزار میشود، اضافهکرد: در این همایش محققان، پژوهشگران، شرکتهای دارویی و صنایع تجهیزات پزشکی آخرین دستاوردهای خود را عرضه میکنند و ایدهها و دستاوردهای علمی خود را به اشتراک میگذارند و در مورد آنها بحث و تبادل نظر میکنند.
وی افزود: پژوهشگران ایرانی با استفاده از مجموعه دادههای پروژه سلامت سالمندی بوشهر توانستند 18 مقاله علمی در قالب ارایه سخنرانی و پوستر در کنگره بینالمللی پوکی استخوان 2018 لهستان ارایه کنند که مورد توجه محققان و صاحب نظران بیماری پوکی استخوان و بیماریهای عضلانی اسکلتی قرار گرفت.
دکتر استوار با اشاره به اینکه مطالعه سلامت سالمندی ظرفیت بسیار بزرگی برای انجام پژوهشهای علمی است، گفت: مقالات ارایه شده در این کنگره بینالمللی با همکاری پژوهشگران ایرانی و پژوهشگران دانشگاههای ملبورن استرالیا، دانشگاه گراتز اتریش و دانشگاه گنت بلژیک با استفاده از مجموعه دادههای مطالعه سلامت سالمندی ارایه شده است.
وی خاطر نشانکرد: پروژه سلامت سالمندی یک مطالعه گروهی مبتنی بر جمعیت است که با شرکت 3هزار سالمند بوشهری بهصورت مشترک بین پژوهشکده علوم زیست پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به مدیریت پروفسور ایرج نبی پور و پژوهشگاه غدد و متابولیسم تهران با مدیریت پروفسور باقر لاریجانی در حال انجام است و تا کنون دو فاز از آن انجام شده است.
در مطالعه سلامت سالمندی که از سال 1391 در بوشهر در حال اجراست جمعیت مورد مطالعه از لحاظ عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای عضلانی اسکلتی و بیماریهای شناختی مورد مطالعه قرار گرفتهاند و در آینده نزدیک فاز سوم این مطالعه که به بررسی میزان پوکی استخوان و پیشبینی احتمال خطر شکستگی بر اثر آن میپردازد، شروع خواهد شد.
انتهای پیام/ م.آ